Venemaa riikliku raudteefirma RŽD juhi sõnul ei määranud mõnede suvilakooperatiivi kuulunud inimeste karjäärialast edu mitte ainult naabrus ja tutvus Venemaa praeguse presidendiga, vaid ka see, et neil kõigil oli selja taga „teatud kogemus“. Jakunin rõhutas sealjuures, et Ozero asutas grupp isikuid, keda ühendasid ühised huvid ja ustavus oma riigile, vahendab Lenta.ru.

Jakunini sõnul vaatas just tema välja koha Komsomolskoje järve ääres Karjala maakitsusel, kuhu hiljem otsustati ehitada suvilad. „Ma olen horoskoobilt vähk, võibolla armastan just seetõttu väga vett ja loomulikult läks see hinge,“ ütles raudteejuht.

Pärast maa äraostmist ilmusid Jakunini mäletamist mööda järve kaldal välja omavoliliselt ehitatud daatšad ja nende omanikele tuli kohaliku sovhoosi eraldatud maale ehitada uued majad. Ehituse eest maksid kooperatiivi liikmed, „et ei oleks skandaali, et keegi meid vihaga ei vaataks“.

Suvilakooperatiiv Ozero asutati 1996. aastal. Lisaks Putinile ja Jakuninile on selle asutajate hulgas Juri Kovaltšuk, kes on praegu panga Rossija suurim kaasomanik ja Rahvusliku Meediagrupi omanik, Andrei Fursenko, kes aastatel 2004-2012 oli haridus- ja teadusminister ning töötab praegu presidendi nõunikuna, ning viimase vend Sergei, kes aastatel 2010-2012 oli Venemaa jalgpalliliidu president.