„Ärgem laskem meie tüdrukutel arvata, et nende ainus väärtus on juba varasest east peale välimus,“ ütles Prantsusmaa eelmise presidendi Nicolas Sarkozy valitsuse spordiminister Chantal Jouanno, kes esitas parandusettepaneku valitsuse toetatud seksismivastasesse seaduseelnõusse, teatab Radio France Internationale. „Ärgem laskem kommertshuvidel sotsiaalsete huvide vastu peale jääda.“

Varem sel aastal mõistis Jouanno hukka laste hüperseksualiseerimise iludusvõistlustel ning esitas seejärel ka parandusettepaneku, mille eesmärk on need keelustada.

Soolise võrdõiguslikkuse seaduse parlamendist läbisurumise eest vastutav valitseva sotsialistliku partei esindaja Virginie Klès pidas aga karistusi liiga karmideks ning naiste õiguste minister ja valitsuse kõneisik Najat Vallaud-Belkacem esitas alternatiivse parandusettepaneku, mis kohustaks laste iludusvõistluste korraldajaid taotlema ametlikku luba.

Nende argumendid ei veennud aga isegi nende oma partei senaatoreid ning Jouanno ettepanek kiideti heaks häältega 146-1.

Parandatud seaduseelnõu saadetakse nüüd tagasi parlamendi alamkotta, kus see tuleb samuti heaks kiita, enne kui sellest seadus saab.