Valitsuse liikmed on sel aastal olnud töötuskindlustusmakse langetamise osas väga ettevaatlikud, mistõttu võib korduda 2011. aasta stsenaarium, kui tööandjad ja ametiühingud tahtsid langetada kindlustusmakset, aga valitsus hääletas nad maha. Tollal tõi see kaasa suure tüli tööandjate ja valitsuse vahel.

Töötukassa nõukogu ettepanek, mille kohaselt töötaja palgast võetava töötuskindlustusmakse suurus langeb kahelt protsendilt 1,4 protsendile (tööandja omakorda maksaks praeguse ühe protsendi asemel 0,7) on Nestori sõnul igati mõistlik, sest töötuskindlustusele tarviliku 400 miljoni euro suuruse reservi suurus on juba ammu saavutatud.

Kui maksemäära mitte vähendada, oleks töötukassa reservi suuruseks pea 600 miljonit eurot, ehk siis 1/3 rohkem, kui töötuskindlustusel vaja on.

"Töötukassa reservide kohustuslikus korras riigikassaga ühendamine ongi viinud selleni, mida oli karta. Selle asemel, et ausalt ja riigimehelikult hoida riigikassat töös näiteks tulumaksu abil, koorib valitsus palgasaajaid töötuskindlustuse makse sildi all," kritiseeris Nestor.

"Tegelikult on palgasaajatele kehtestatud kaks protsenti kõrgem tulumaks, kuna riik kasutab töötuskindlustuse makset oma muude kohustuste täitmiseks. Ja kui keegi arvab, et tegu on suurepärase rahandusega, siis lubage naerda," lisas Nestor.