Washingtoni politseijuhi Cathy Lanieri sõnul on üks sõjaväevormis tulistaja tapetud, kuid tal oli tõenäoliselt kaasosaline, vahendab BNS.

Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) ja mereväe teatel on tapetud tulistaja isik tuvastatud. Tema nimi on Aaron Alexis ja ta oli 34-aastane Texase osariigist Fort Worthist pärit endine mereväe reservist, kes teenis laevastiku logistilises tugiüksuses aastatel 2007-2011. Võimude sõnul oli teda varem Texases kriminaalkorras karistatud.

Telekanali CNN andmeil vabastati ta mereväest üleastumiste tõttu.

CNN kirjutas viitega õiguskaitseametnikule, et Alexisel oli õigus ID-kaardiga hoonesse siseneda.

Alexis oli kaitseministeeriumi heaks töötanud Hewlett-Packardi lepinguline töötaja. "Aaron Alexis töötas HP lepingulise töötajana mereväe ja merejalaväe varustuse uuendamise kallal," ütles ettevõtte pressiesindaja Michael Thacker e-kirja teel. "Ta oli HP alltöövõtjast ettevõtte "The Experts" töötaja, kelle ülesanne oli uuendada mereväe ja merejalaväe sisevõrgus kasutatavat varustust," lisas Thacker.

FBI avaldas mustanahalisest Alexisest ka pildi. "Ükski infokild ei ole liiga väike. Me püüame tema hiljutiste käikude, kontaktide ja kaasosaliste kohta teada saada nii palju kui võimalik," märkis FBI Washingtoni osakonna asedirektor Valerie Parlave.

Vigastatute hulgas on ka kohalik politseinik.

President Barack Obama teatas, et leinab järgjekordse massitulistamise ohvreid, ja nimetas tulistamist "argpükslikuks teoks".

Senati ametnike sõnul suletakse mereväe peakorteri läheduses Kapitooliumi künkal asuv kongressihoone teise tulistaja otsingute ajaks.

Politseijuhi väitel otsivad korrakaitsjad taga 40.-50. eluaastates mustanahalist meest, kes kannab oliivikarva sõjaväevormi.

Washingtoni politsei edastas suhtlusvõrgustikus Twitter, et tühistatud on varasem hoiatus 40.-50. eluaastates sõjaväevormis baretti kandva valge mehe kohta. "See isik on tuvastatud, ta ei ole kahtlusalune," seisis teadaandes.

"Me ei tea, kas ründajad on sõjaväe teenistuses," lisas Lanier.

Tema sõnul on teadmata ka ründajate motiiv.

Politsei palus inimestel piirkonnast eemale hoida.

Anonüümsust palunud föderaalvalitsuse ametniku sõnul oli tapetud ründaja näol tegemist mereväe töötajaga.

Pealtnägijate väitel tulistas relvastatud isik kõrgemalt korruselt aatriumis asuvat restorani, lisaks avati inimeste pihta tuli veel ühel teisel korrusel asuvas koridoris. Pole selge, kas erinevatel korrustel tule avanud ründaja näol on tegemist ühe ja sama isikuga.

Politsei ja föderaalteenistused on sõjaväekompleksi ümber piiranud.

"Kohal on kiirabi, mereväe administratiivkeskuse töötajatel on korraldus varjuda," teatas merevägi avalduses, mille kohaselt politsei sisenes tulistaja otsingutel kompleksi hoonesse nr 197.

Tulistamise tõttu peatati Washingtoni Reagani lennuväljal pooleteiseks tunniks väljuvad lennud.

USA mereväe Washingtoni Navy Yardi peakorteris, mis tegeleb hangete ja laevaehitusega, töötab umbes 3000 inimest. Lisaks asub kompleksi territooriumil USA mereväe ülema residents ja muuseum.