Turuliidri eKooli teenust kasutab kokku 438 kooli, alternatiivi pakkuvat Stuudiumit 30 kooli. Viimast hakkas käesolevast kooliaastast kasutama ka näiteks Keila kool.

"On veel palju koole, kes ei kasuta ühtegi süsteemi, samas on nemadki tutvumas IT lahendustega," rääkis Delfile Sander Kasak, kelle sõnul sai eKool kunagi alguse vaid 4-st koolist.

EKooli kasutab praegu 438 kooli, neist on üheksa kutsekooli ja huvikoolid. See number muutub igal aastal - sel sügisel alustas eKooliga 20 üldhariduskooli ja lõpetab 13 kooli.

eKooli ajal on turul toimunud palju sagimist, paljud on proovinud hobi korras ise oma ekooli lahendusega välja tulla, kuid algselt vahva idee, on tegelikkuses väga suur, vastutusrikas ja raske ülesanne, millega kõik hakkama aga ei saa.

E-Koolile alternatiivi pakkuv Stuudium sai alguse 2008. aastal Tallinna Inglise Kolledži e-päevikuna, sellel õppeaastal kasutab seda süsteemi 30 üldharidus-, era- ja huvikooli.

"Lisaks e-päevikule sisaldab Stuudium ka kooli siseveebi, õppematerjalide jagamise keskkonda jne, " selgitas Joel Limberg.

Stuudiumi süsteemile üle läinud Keila kooli direktor Liivi Siim ütles, et uus süsteem on nende hinnangul lihtne ja kasutajasõbralik. "Vähemtähtis pole ka pidev süsteemi arendamine vastavalt kooli vajadustele. Samuti on neil väga aktiivne arendusmeeskond, kes ei pea paljuks ka ise koolidesse tulla," lisas Siim.