Õppuse legendi järgi toimus spordiklubi hoones plahvatus, millele järgnes varing. Õnnetuse ajal oli majas ligikaudu kolmkümmend inimest, kellest paljud said varingu tõttu viga ning oli ka hukkunuid.

Õppusel osalenud Paldiski, Keila, Nõmme, Mustamäe ja Lilleküla päästekomandode ülesanne oli inimeste päästmine ning hoone toestamine nii, et oleks võimalik varingu alla jäänud inimesi otsida. Lisaks sellele pidid üksused välja selgitama ka plahvatuse võimaliku põhjuse.

Tegemist oli päästjate, demineerijate, politsei, kaitsepolitsei, kiirabi, vabatahtlike reservpäästerühma ja kohaliku omavalitsuse koostööõppusega, kuhu oli kaasatud ligi 170 osalejat. Lisaks inimestele osalesid õppustes kaks otsingukoera, kes on saanud spetsiaalse väljaõppe otsimaks inimesi metsast või rusude alt.

Päästjad harjutasid töötamist spetsiaalsete vahenditega nagu toestusmaterjalid, millega varinguohtlikku hoonet püsti hoida, samuti betoonpuurid ja erinevad nöörid, korvid ja kanderaamid. Erivahendid päästjate standardvarustusse ei kuulu, vaid tuuakse varingu korral eraldi kohale.

Põhja Päästekeskuse teatel juhtub juhtub taolisi õnnetusi reaalselt harva. Kõige suurem varinguõnnetus juhtus 1994. aastal, kui Marja poe varingus hukkus viis inimest ja viga sai kolmteist inimest. Selle aasta juunis toimus Balti Laevaremonditehases gaasiplahvatus, mille hukkus üks inimene ja viga sai kaks ning kokku varises hoone osa.