"See teema oli kõne all," ütles Dmitri Peskov Vene uudisteagentuuride teatel vastuseks küsimuse, kes algatas ettepaneku anda Süüria keemiarelvad USA sõjalise löögi ärahoidmiseks rahvusvahelise kontrolli alla, vahendab BNS.

Peskov ei täpsustanud, kes ideega esimesena välja tuli. "Me ei avalda kõneluste sisu," ütles Kremli esindaja.

Kuigi G20 tippkohtumisel ei olnud kavas Obama ja Putini kahepoolseid kõnelusi, vestlesid riigipead tippkohtumise raames pool tundi, kõneluste keskmes oli Süüria konflikt.

Obama kinnitas esmaspäevases teleusutluses, et arutas Peterburis Putiniga Süüria keemiarelvastust puudutavat plaani. Ka Vene välisminister Sergei Lavrov, kes plaaniga esmaspäeval esimesena avalikult välja tuli, ütles teisipäeval, et ettepanek sündis USA ja Venemaa ühistest pingutustest.

"Ettepanek anda Süüria keemiarelvad rahvusvahelise kontrolli alla ei olnud täielikult Venemaa algatus," tunnistas Lavrov. "See sündis meie kontaktidest oma Ameerika kolleegidega ja USA välisministri John Kerry eilsest avaldusest, mis käis välja võimaluse vältida sõjalist lööki, kui keemiarelva küsimus suudetakse lahendada."