Tallinna Paekaare gümnaasiumi, Tallinna Ranniku gümnaasiumi ja Karjamaa gümnaasiumi keskkooliosad on sellest kooliaastast suletud, mis tähendab, et tegelikult ei ole enam tegu mitte gümnaasiumide, vaid põhikoolidega. Ometi on eksitavad nimetused säilitatud. Tekib küsimus, kas see võib olla seotud eesolevatest valimistest tingitud vene elanikkonnale meeldida tahtmisega.

Küsimusele, miks gümnaasiumite ümbernimetamine on viibinud, vastas linna haridusameti esindaja, et koolide ümberkorraldused on alles käimas.

"Neis koolides lõpetasid viimased gümnaasiumiklassid alles 2013. aastal, Tallinna munitsipaalüldhariduskoolide võrgu korrastamise kava kohaselt toimub kolmeaastase tegevuskava koostamine, mis kinnitatakse hiljemalt selle aasta lõpuks," sõnas Delfile haridusameti juhataja Andres Pajula.

Ta lisas, et tegevuskava viib haridusamet ellu kolme õppeaasta kaupa ettevalmistavate lühiajaliste tegevuskavade alusel, mille kinnitab linnavalitsus. Samuti määratakse lühiajalistes tegevuskavades kindlaks vajalikud ressursid.

Ministeerium: mõistlik oleks need muuta põhikooliks

Haridusministeeriumilt aru pärides selgus, et oleks igati mõistlik need gümnaasiumid küll põhikoolideks ümber muuta, kuid täpne tegevuskava jääb linna otsustuspädevusse.

"Riigi poolt kindlasti mingeid takistusi pole, sest koolivõrgu mõistlik arendamine on omavalitsuse üks kohustusi," ütles haridusministeeriumi pressiesindaja Argo Kerb. "Siin on küsimus nähtavasti Tallinna linna nii rahalistes kui ka sisulistes otsustes ning prioriteetides, mille osas oskab vastused anda ainult Tallinn ise," ütles Kerb.