„Iraan ei võta midagi ette oma liitlase ja venna Iraagi vastu ja ma usun, et kõik need süüdistused on mõeldud igasuguste sõjaliste rünnakute õigustamiseks, mis on ohtlikud nende jaoks, kes neid kavandavad,“ ütles Zarif Iraani riiklikule uudisteagentuurile INSA CNN-i vahendusel.

USA kõrgetasemeline riigiametnik ütles eelmisel nädalal CNN-ile, et USA on saanud oma käsutusse luureandmed, mis viitavad sellele, et Iraan võib kavandada sellist kättemaksurünnakut.

Ametniku sõnul on Iraanil Iraagis palju šiiitidest sõpru, kes võivad olla valmis sellist rünnakut korraldama.

Ametnik reageeris Wall Street Journali teatele, et USA on kinni püüdnud Iraani käsu võitlejatele Iraagis saatkonna ja muude Ameerika huvide ründamiseks Bagdadis, kui USA ründab sõjaliselt Süüriat väidetava keemiarelvade kasutamise eest.

USA riigidepartemang ei ole seda teadet kommenteerinud, kuid teatas, et ei ole võtnud midagi ette USA diplomaatiliste esinduste kaitsmiseks Iraagis.

Zarif, kes oli ühepäevasel visiidil Iraagis, kutsus üles leidma Süüria kriisile rahumeelset ja diplomaatilist lahendust.

„Me ei peaks taguma regioonis sõjatrummi, sest see tagumine süütab ainult tulekahju, mis levib regiooni kõikidesse riikidesse. Need, kes nõuavad sõja alustamist, on süütamas tulekahju, mis haarab endasse kogu regiooni,“ ütles Zarif INSA-le.