„Keemiarelva kasutamine on täiesti vastuvõetamatu inimsusevastane kuritegu ning tuleb teha kõik, et see ei korduks,“ lausus Paet.

USA välisminister John Kerry kinnitas kohtumisel, et keemiarelvarünnaku korraldas Assadi režiim, edastas välisministeerium.

Paeti sõnul oleks kõige halvem areng see, kui maailm vaatab ükskõikselt pealt sõjakuritegude sooritamist, mida keemiarelvarünnak on, ega tee midagi, et olukorda muuta. „See toob kaasa selliste kuritegude kordamise," lisas ta.

Eesti välisministri sõnul peavad kuriteo sooritajad vastavalt rahvusvahelisele õigusele karistatud saama. „Rahvusvaheline Kriminaalkohus peab nende üle õigust mõistma,“ märkis Paet. „Keemiarelva kasutamine on rahvusvahelise õiguse väga tõsine rikkumine."

Paet tõi kurva reaalsusena esile ÜRO julgeolekunõukogu võimetust Süüria osas kokkuleppele jõuda. „Süüria konflikti saab pikaajalise rahu nimel lahendada ainult poliitiliste kokkulepetega. Samas ei tähenda see, et taluda tuleks sõjakuritegusid," lausus ta.

„Kuigi kahe ja poole aasta jooksul ei ole need poliitilised või diplomaatilised jõupingutused kuhugi viinud, tuleb neid kindlasti jätkata,“ lisas Paet.

Süüriast on nüüdseks põgenenud üle kahe miljoni inimese ning hukkunute ja põgenike arv kasvab iga päev. Paet kinnitas, et Eesti jätkab humanitaarabi andmist Süüria põgenikele.

,,Oleme eraldanud veel 250 000 eurot Süüria põgenikele humanitaarabiks," sõnas ta. ,,Seni oleme Süüria kriisis kannatanuid viimase kahe aasta jooksul toetanud 830 000 euroga.“