Delfi moderaatorite poolt välja võetud ülevaatest selgub, et ajavahemikul 11.00-13.50 tuli linnavalitsuse IP-aadressilt ligi 300 kommentaari portaali artiklitele. Pärast seda küll ametnike kommenteerimise hoog aeglustus, kuid peale viit täna õhtul aktiviseerus mõnevõrra jälle.

Mis siis aga linnaametnike niivõrd palju erutas, et nad olid sunnitud enda arvamust avaldama? Näiteks Eerik-Niiles Krossi loo kommentaariumis oli 75 kommentaarist 23 tehtud linnavalitsusest. Sealjuures olid linnavalitsusest postitatud kommentaarid Krossi suhtes halvustavad ning tihtilugu kasutati ka madalalaubalist isiklikku sõimu.

Niisamuti oli ka Tallinna mänguväljakute reklaamimise loo juures 90 kommentaarist 13 linnavalitsusest ning Mailis Repsi linnavalitsust õigustava loo juures 46-st kaheksa kommentaari postitatud linnavalitsusest.

Nende lugude juures kiideti linnavalitsuse IP-aadressilt peamiselt linnavalitsust ja linnapea Edgar Savisaart ning sõimati konkurente teistest erakondadest.

Lisaks eelpool mainitud lugudele olid linnavalitsuse töötajad aktiivsed kommenteerijad ka artiklite juures mis rääkisid Patriarh Bartolomeusi kohtumisest Savisaarega, Reformierakonna valimisnimekirjade esitamisest, linnaametnike Kutseri ja Tammemäe plakatitest ning rahvarinde lippude ärakorjamisest.

Tallinna keskerakondliku linnavalitsuse töötajate kommenteerimishimu on ka enne avalikkuse tähelepanu all olnud. Aprillis kirjutas Eesti Ekspress, et Tallinna linnakantselei arengukavade osakonna peaspetsialist Triin Lukk on koostanud umbes kümnele ametnikule lausa valvekorrad kommenteerimiseks.

Kolmetunnise valvekorra ajal pidid nad jälgida ajakirjandust ja ka kommenteerima. Aruanne tuli aga lehe väitel esitada otse Savisaarele.

Toona Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf tunnistas, et linnaametnikud kirjutavad tööajast anonüümseid netikommentaare, kuid ei näinud selles mingit probleemi. Klandorfi nõunik Jelena Kalbina teatas ka siis, et ta kommenteerib, kuna tema kohustus on öelda, kuidas asjad tegelikult on.