Eesti Päevalehe välisuudiste toimetuse juht Raimo Poom küsis nimelt peaministril Twitteris, et kas homsel ministrite kohtumisel viisavabaduse otsus tuleb lõpuks või ei.

Poomi küsimusele vastas küll Paet, et jätaks selle otsuse Tai esindaja teha ja välja öelda, kuid ministri öeldust võis välja lugeda, et homme selline otsus ka teatavaks tehakse.

Homme, 7. septembril on Eestis ametlikul visiidil Tai välisminister Surapong Tovichakchaikul, kes kohtub välisminister Urmas Paetiga.

Paet ja Tovichakchaikul arutavad kohtumisel Eesti ja Tai suhteid, sealhulgas viisanõude kaotamist Eesti kodanikele Taisse reisimiseks.

Samuti kõneldakse arengutest Süürias ja Egiptuses ning olukorrast Lähis-Idas laiemalt ning viimastest arengutest nii Eesti kui Tai naabruskonnas.

Veel räägitakse koostööst rahvusvahelistes organisatsioonides, sealhulgas Aasia – EL koostööfoorumi (ASEM) edasisest arengust ja vastastikuste kandidatuuride toetamisest ning EL-Tai vabakaubandusleppe kõnelustest.

Tai välisministril on kavas kohtumine ka riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoniga ning IKT Demokeskuse külastamine ja tutvumine Tallinna vanalinnaga.