"Ei pea olema Einstein, et taibata, et reklaamitakse seda erakonda, kes on lastele nii ilusad mängimisvõimalused loonud," rääkis Mõis Delfile.

Mõisa sõnul võib detailide üle ikka norida ja nuriseda, kuid teravikku ei saa suunata ainult ühele erakonnale. "Valimiste ajal raha mahavalamine on iseloomulik kõikidele erakondadele," rääkis Mõis, kelle sõnul tuleb raha ühiskonnast ja selle ebaefektiivne kulutamine ei ole ainult Keskerakonna probleem.

"Mind ärritab kõige rohkem, et Reformierakond jätkab valelikku joont," ütles Mõis ja viitas, et lisaks ämma kapist raha leidmisele ja häälte ostmisele sisevalimistel reklaamitakse peibutusparte.

Mõis on veendunud, et ei Jürgen Ligi, Hanno Pehvkur ega Urmas Paet ei lähe pärast 20. oktoobrit Tallinna linnavolikogusse, aga praegu lubavad nad seda valijatele. „Ka nende eksponeerimine on kellegi taskust võetud raha ja ühiskonna jaoks mittetootlik kulu,“ lausus Mõis.

Tallinna rahakasutamise proportsioonid käest ära

Mõisa sõnul on Tallinna linna rahakasutamise proportsioonid tervikuna käest ära.

Ta tõi näiteks, et Tallinnas on puudu ligikaudu tuhat lasteaiakohta. Samal ajal on ühe eralasteaia kuine kohatasu umbes 500 eurot. Matemaatiline arvutus näitab, et ühes kuus teeb see 500 000 eurot, kogu aasta peale aga kuus miljonit eurot, mis on täpselt Tallinna TV aastaeelarve maht.

„Kui Tallinna TVd ei oleks, siis võiks kõik lapsed Tallinnas lasteaias käia,“ lausus Mõis.

Endine linnapea märkis, et ka riigieelarve kulutamise osas võiks samuti mõistlikum olla. „Ebaefektiivsust leiab mujalgi, ka perekonnas,“ rääkis Mõis. „Valimiste eel on seda lihtsalt rohkem kui tavaliselt.“

Tallinna ettevõtlusamet on tellinud pea 72 000 euro eest kampaania lasteaedadesse rajatud uute mänguväljakute reklaamimiseks.