Tallinna linnatransport kirjeldas nimetatud sündmust selliselt, et 3. liini buss seisis Estonia peatuses ja ootas, kuni sõitjad sisenevad ja väljuvad. Seejärel sulges juht uksed, et liikuma hakata. Järsku ilmus noor mees esimese ukse juurde ja koputas, et teda sisse lastaks. Juht avas uuesti esiukse ning mees sisenes.

Ta kurjustas juhiga ja suundus bussis tahapoole. Üsna varsti tuli mees aga tagasi ning lõi naisbussijuhti mitu korda rusikaga näkku. Seejärel nõudis mees esiukse avamist, sest ta ei tahtvat enam selle bussiga sõita. Juht ust ei avanud ja kutsus politsei.

Kannatada saanud naisbussijuht on 59-aastat vana ning bussijuhina töötanud neli aastat. Pärast äärmiselt inetut ja kahetsusväärset intsidenti Estonia peatuses tuvastati kiirabis kannatanul kerge peapõrutus ning verevalumid näos.

Kohe pärast juhtumit kirjutas ta avalduse politseile, mille alusel algatati kriminaalasi. Omapoolse avalduse politseile tegi ka TLT. Alates esmaspäevast viibib bussijuht töövõimetuslehel.

Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul kujutab selline käitumine endast ohtu kõigile sõitjatele.

"Bussijuhi esmane ülesanne on viia inimesed turvaliselt ning võimalikult täpselt graafikus püsides punktist A punkti B. Juhil ei ole võimalik kaaskodanike soove ja mõtteid ette aimata,“ ütles Tamm.

Tamm lisas, et ühissõiduki juhil ei ole võimalik lõpmatuseni peatuses oodata, et järsku keegi tahab veel peale tulla. Eriti kehtib see suurte peatuste kohta, kus liigub korraga palju inimesi. Kui inimene jääb ühissõidukist maha, siis peab ta paratamatult järgmist sõidukit ootama.