Rüütelmaa selgitusel on see niinimetatud "kõnni kooli" lahendus maailmas juba populaarsust kogunud."Lapsed viiakse sõiduki või ka koolibussiga kooli lähedusse ohutusse kohta ning sealt kõnnivad nad ise koolini," rääkis Rüütelmaa ja lisas, et see aitaks vältida ummikuid hommikusel tipptunnil, mis on kooli algusega eriti suureks muutunud.

"Euroopa koolides viiakse klasside kaupa läbi „kõnni kooli“ võistlusi ja mänge ning need on laste seas väga populaarsed," rääkis Rüütelmaa. "Sageli on just lapsed need, kes oma vanematele „kõnni kooli“ lahenduse uudsust ja positiivset mõju selgitavad," rõhutas ta.

Rocca al Mare kooli juhataja Rein Rebase sõnul on idee tervitatav, kuid vajab põhjalikku läbimõtlemist. Tema arvates ei pruugi Tallinna teed selliseks aktsiooniks valmis olla - liiga palju on kohti, mis kõndivatele lastele ohtlikuks võivad osutuda. "Meie kandis on kergliiklusteid küll, aga see pole päris see, mis lastele koolitulekuks sobiks," arvas Rebane ja möönis, et kui turvalised kooliteed on võimalik tekitada ja kindlustada, siis oleks selline üleskutse suurepärane."Ega see autoga ukseni elu ei ole ju kõige tervislikum," sõnas ta.

Valida tuleb õige koht

Liivalaia gümnaasiumi direktor Veiko Rohunurm rõhus samuti turvalisuse probleemile - ka Liivalaia kandis ei olevat palju sobivaid kohti peatumiseks. "Tulen ise Nõmme poolt ja vahel Ühisgümnaasiumi juures lastakse lapsed kallaku peal maha, kui valgusfoor on punane - see on lubamatu riskimine tegelikult," ütles ta. Rohunurme arvates ei oleks paljud nooremate laste vanemad "kõnni kooli" aktsiooniga valmis kaasa minema, kuna kardavad nende liiklusturvalisuse pärast.

"Mõni laps käib veel kolmandas klassis vanema saatel koolini," ütles ka lastevanemate liidu juhatuse liige Valdek Rohtma."See sõltub muidugi lapse kasvuteekonnast ja iseseisvusest, aga esimeses klassis sooviksin minagi oma last vähemalt esimesel poolaastal koolini saata," ütles ta ja lisas, et kui koos kooli kõndida, tekib kohe küsimus, kuhu auto seniks parkida.

Rüütelmaa hoiatas samuti, et lapsevanem peab mõtlema läbi sõiduki õige peatamise koha. "Tähelepanu tulen pöörata sellele, et laps ei väljuks sõidukist sõidutee poolel ja teeületamisi oleks võimalikult vähe," ütles ta.

Lastevanemate liidu juhatuse esimehe Enn Kirsmani sõnul on hommikuste ummikute probleem lahendatav vaid siis, kui lapsevanemad valivad kodulähedase kooli."Ma kutsuksin lapsevanemaid üles valima hoopis oma kodule lähedal asuv kool - siis ei olegi vaja autoga vedada kuskile last," ütles Kirsman.