Kolmapäeva hommikul sisenes USA piiri ääres asuvas Ciudad Juárezis bussi blondi parukat kandnud naine, lasi bussijuhile püstolist kuuli pähe ja põgenes, vahendab Sky News.

Järgmisel päeval tapeti veel teinegi samal liinil sõitnud bussijuht ilmselt sama naise poolt.

Nädalavahetusel saadeti seejärel erinevatele meediaorganisatsioonidele e-kirjad, millele oli alla kirjutanud „bussijuhtide jahtija Diana“.

„Mina ise ja teised naised on vaikides kannatanud, aga me ei suuda enam vaikseks jääda,“ öeldakse e-kirjas. „Me olime vabrikutesse suunduvate liinide öise vahetuse juhtide seksuaalse vägivalla ohvrid. Mina olen paljude naiste kättemaksu tööriist.“

Ajaleht Diario de Juárez teatas, et pealtnägija sõnul ütles tapja teisele ohvrile: „Teie, mehed mõtlete, et olete tõesti pahad, kas pole?“ Seejärel lasi ta bussijuhi maha.

Politsei pole e-kirjade ega ka sama nime all loodud Facebooki konto autentsust kinnitanud.

Osariigi prokuratuuri esindaja Arturo Sandoval ütles, et kättemaksja teooriat võetakse siiski väga tõsiselt.

Kumbagi tapmise puhul bussijuhtidelt midagi ei röövitud.

Ciudad Juárezi mõnedesse bussidesse on paigutatud erariides politseinikud ning detektiivide sõnul on neil tapja visand. Inimesi otsitakse läbi, et leida neilt relvi.

Texases asuva El Paso vastas asuv Ciudad Juárez on vägivalla poolest kurikuulus. Sagedased tapmised on seotud narkoäriga.

1990. ja 2000. aastatel tapeti pärast linna bussidesse sisenemist üle saja naise, kellest paljud olid vabrikutöölised. Surnukehad leiti tihti nädalaid või kuid hiljem. Nad olid vägistatud ja surnuks kägistatud ning jäetud kõrbesse või tühermaale.

Naiste tapmistega seoses vahistati mitmeid bussijuhte, kuid tõendid jäid alati nõrgaks või olid tunnistused neilt jõuga välja pressitud. Ühe bussijuhi süüdimõistev otsus muudeti ümber ning teine suri vanglas enne kohtuotsust.