Kooliõpilastele mõeldud konkursi eesmärk on süvendada noortes huvi ajaloo vastu ning suunata neid nägema seoseid mineviku ja oleviku vahel.

2013. aasta on Eestis pühendatud kultuuripärandile, mille seab esiplaanile ka käesoleva õppeaasta ajalooalaste õpilasuurimuste võistlusteema „Pärand on pärandus“.

Presidendi kantselei avalike suhete osakonna teatel toimub võistlus noorte eurooplaste ajalooalaste uurimistööde koostöövõrgustiku EUSTORY raames, millega on ühinenud 22 Euroopa riiki.

Uurimistööde esitamise tähtaeg on 1. aprill 2014.

Kaitseministeeriumi konkurss on suunatud kaitsealastele magistri- ja doktoritöödele. Kolmandat korda toimuva konkursi auhinnafond on 13 900 eurot ja sinna saab esitada aastatel 2011 kuni 2013 kaitstud magistri- või doktoritöid, mille teemad on seotud riigikaitse- ja julgeolekuvaldkonnale oluliste uurimissuundadega.

Parima doktoritöö autor saab preemiaks 3800 eurot, magistritööde võitja 2500 eurot, teatas ministeerium.

Mullusel konkursil osutus parimaks magistritöö, mille autor töötas välja metoodika kaitseväe laskemoona ohutuse kontrollimiseks. Eelmise aasta konkursi parim doktoritöö võimaldab aga paremini planeerida merepäästeoperatsioone ja mereväe sõjalisi harjutusi Läänemerel.

Tänavu on tööde esitamise tähtaeg 1. november. Võitjad selguvad 15. jaanuariks 2014 ja auhinnad antakse üle vabariigi aastapäeva vastuvõtul kaitseministeeriumis.