Kõige suurema tasu võtsid väljaande TMZ teatel vastu räppar Kanye West ja popdiiva Beyoncé Knowles. Pidu võõrustas president Nazarbajev isiklikult riigi endise pealinna Almatõ Royal Tulip Hotelis, vahendab RIA Novosti.

West sai laupäeval toimunud peol esinemise eest teadetekohaselt kolm miljonit dollarit, teatas TMZ kohalikele allikatele viidates.

Nazarbajevi noorim lapselaps, 23-aastane Aisultan, kes on Sandhurstis asuva Briti armee kuningliku sõjaväeakadeemia vilistlane, abiellus 20-aastase Alima Boranbajevaga, kes õpib Londonis Courtauldi instituudis ning on Kasahstani peamise gaasifirma juhi tütar.

Külaliste hulgas oli pruudi isa kolleeg, Venemaa riikliku gaasifirma Gazpromi juht Aleksei Miller. Osalesid ka Venemaa poptähed ja muud kuulsused.

Inimõiguslased on USA kuulsusi varem kritiseerinud Kesk-Aasia valitsejatele esinemise eest. Jennifer Lopez sai võtta juulis Türkmenistani presidendile sünnipäevalaulu laulmise eest. Lopezi esindaja väitis hiljem, et ta poleks esinenud, kui oleks olnud teadlik Türkmenistani inimõigustealasest olukorrast.