Peetri hariduskompleksi juht Luule Niinesalu ütles, et laiendatud lasteaeda ja põhikooli loodi juurde 63 uut töökohta. Suurem osa uutest töötajatest alustab lasteaia osas, kus kohti lastele on nüüdsest 360, mida varasemaga võrreldes on 240 võrra rohkem, teatas Rae vallavalitsus.

Peetri laiendatud põhikoolis hakkab tänavu õppima juhi sõnul ligikaudu 500 last. Kohti kokku on põhikoolis 648 õpilasele.

„Oleme väga rahul juurdeehitatud osaga, ruumid on väga ilusad“, kommenteeris päev enne avamist lasteaia ja põhikooli juht.

„Homme on rõõmus päev nii Peetris kui vallas. Suutsime järjekordse kitsaks jäänud lasteaia ja kooli selleks aastaks parajaks laiendada ning uusi õppevahendeid ja mänguasju muretseda“, rääkis volikogu esimees Agu Laius, kes lisas, et samal ajal on palju mõtlemist selle üle, mis järgmisena kitsaks jääb või parandamist vajab ning kuidas leida raha nende ehitamiseks või laiendamiseks.“

Rae vallavanema Mart Võrklaeva sõnul iseloomustab Peetri lasteaed-põhikool kõige paremini Rae valla arengut, mis on ülimalt tormiline. 2009 avasime siin täiesti uue kooli ja lasteaia. Kõigest neli aastat hiljem avame uuele koolile ja lasteaiale juba laienduse“, rääkis vallavanem Mart Võrklaev, kes lisas, et sündmus on reaalne tõestus sellele, et oleme edukalt toime tulemas omavalitsusele esitatud suure väljakutsega tagada ühes suurima elanikearvu kasvuga alevikus lastele kooli- ja lasteaiakohad.

Peetri lasteaia ja põhikooli ajalugu

2009 valmis Rae vallas uus Peetri Lasteaed – Põhikool. Toona asus õppima kooli 111 õpilast ja lasteaeda läks 120 last.

2012 sügis allkirjastasid Rae vallavanem Mart Võrklaev, OÜ KRTL esindaja Toomas Ruus ja Koger Projektijuhtimise AS esindaja Andres Koger ehituse töövõtulepingu Peetri lasteaed – põhikooli laiendamiseks.

2013 sügis saab valmis kooli ja lasteaia juurdeehitus. Lasteaed saab juurde 12 uut rühma ehk 240 kohta ning suure lükandustega saali. Kool saab juurde 216 koolikohta ning muutub 648-kohaliseks. Lisaks laiendati raamatukogu kogu aleviku elanike jaoks ja kooli ehitati kaasaegne black box ruum.