Päevaõppe uutele üliõpilastele algab koolitee esmaspäeval, 2. septembril avaaktustega, millel kõrgkooli juhtkond annab esmakursuslastele kaasa head soovid edukateks õpinguteks nelja aasta vältel.

Kõrgkooli sissesaanud kaugõppijad tutvusid oma teaduskondade ja laboritega juba 31. augustil.

Pärast avaaktust saavad uued üliõpilased oma teaduskondades põhjaliku ülevaate valitud õppekava ja kõige õppimist puudutava teabe kohta, sest teisipäeval tuleb juba loengutes istuda. Et kõrgkooli sisseelamist kergemaks teha, saavad esmakursuslased tudengiteatmiku koos kalendaariumiga, milles on ära toodud kõik vajalik, et edukalt esimene kursus läbida.

Viies teaduskonnas oli valida kolmeteistkümne õppekava vahel vastavalt igaühe huvidele, eeldustele ja soovidele. Juba aastaid on toimunud vastuvõtt ehitus-, transpordi-, mehaanika, arhitektuuri ja keskkonnatehnika ning rõiva- ja tekstiiliteaduskonda.

Vastuvõtul esitati keskmiselt 3,4 avaldust õppekohale. Kuld- ja hõbemedaliga gümnaasiumi lõpetanutest alustavad Tallinna Tehnikakõrgkoolis õppetööd 17 noort, kutsekeskharidusega 207 ning varasema kõrghariduskogemusega 199 esmakursuslast. Vene õppekeelega koolidest on 70 noort ja 194 esmakursuslast on neiud.

TTK on 1992. aastast rakenduskõrgkool. Rakenduskõrgharidus on tasemelt võrdne ülikooliharidusega, kuid sisult rakenduslik. Rakenduskõrgharidusõppe eripära on, et õppekavas on kuni 15% praktikat ja õppetöö käib tihedas koostöös vastava valdkonna ettevõtetega.