Keskerakonna Haapsalu linnapeakandidaat, praegune aselinnapea Peeter Vikman ütles eile õhtul Aktuaalsele Kaamerale, et linna peab juhtima mees.

Mikko sõnul kõlas öeldu nagu tõdemus möödunud sajandist. "Isegi mitte seda, kui võtta aluseks, et just XX sajand paistis silma sellega, et naistele tagati eesrindlikumates riikides juba 100 aastat tagasi valimisõigus ja inimkond võttis vastu inimõiguste deklaratsiooni möödunud sajandi keskel," rääkis Mikko Delfile. 

Mikko on enda sõnul oma kümneaastase poliitikukarjääri jooksul kokku puutunud väga paljude mees- ja naispoliitikutega üle terve maailma. "Pean tunnistama, et neid kõiki ühendab üks - tagada oma rahvale parem tulevik. Nendel poliitikutel on olemas visioon homse ja ülehomse suhtes," rääkis Mikko.

Ta küsis, miks Keskerakonna Haapsalu linnapea kandidaat kardab, et Eesti naistel puudub kohuse- ja vastutustunne või oskus vaadata tulevikku.

"Kus on uuringud, et naised võimu juures on korrumpeerunud? Kust teab uljas väljaütleja, et naised ei saa võimu teostamisega hakkama?" esitas Mikko küsimused Peeter Vikmanile. "Kui tema veendumus põhineb tundel, siis on põhjendatud küsimus, kas tohib valitsema lasta meest, kes juhindub ainult tunnetest ja uuringutest."

Sotside nimekirjad tulevad "triibulised"

Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal on eelseisvate kohalike valimiste nimekirjades nii mehi kui naisi. Kuna hetkel alles nimekirjade koostamine käib, siis on Mikko sõnul vara täpsetest protsentidest rääkida. "Selge on see, et meid ei rahulda praegune olukord, kus riigikogus on 19,8 protsenti ja kohalikes volikogudes 29,6 protsenti naisi," ütles Mikko.

Tema hinnangul peab valijale andma võimaluse valida nii meeste kui naiste vahel. "Valijad ise on ka ikkagi naised ja mehed, mitte sootud olendid," lausus Mikko.

Mikko sõnul tegutseb SDE selle nimel, et erakonna nimekirjad oleksid "triibulised", mis tähendab, et püütakse paigutada naised meestega vaheldumisi. "On kohti, kus on nimekirjas naisi rohkemgi kui mehi," tõdes Mikko.