Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Taburi sõnul on politseinikuks õppida soovijate arv jätkuvalt kõrge, mistõttu ei tehta ka õpiajal kadettidele väljaõppes järeleandmisi. "Seetõttu on ka täna lõpetanud parimaist parimad, kes kunagi politsei või piirivalve tööle tulla tahtsid" tunnustab rektor lõpetajaid.

Lõpetajaid on kohale tulnud tervitama lisaks Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Taburile veel siseminister Ken-Marti Vaher, Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori asetäitja Indrek Tibar ning teised politseiasutuste juhid.

Lõpetajatele antakse üle ka Edgar Savisaare nimeline stipendium, mille endine siseminister asutas 1998. aastal tunnustamaks parimat kadetti ja õppejõudu. Tänavu antakse Savisaare nimeline stipendium üle juba 15. korda.

Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledžis on võimalik õppida politseiteenistuse eriala rakenduskõrgharidusõppes ning politseiametniku ja piirivalvuri ametit kutseõppes. Politsei- ja piirivalvekolledži kadetid lõpetavad kaks korda aastas – rakenduskõrgharidusõpe kevadel, kutseõpe suve lõpus.