Harju maakohus mõistis 18-aastase Vladislav Korolevi süüdi mullu septembri lõpus, vahendas BNS.

Korolevile määratud 11-aastane vangistus oli sama karistus, mida nõudis ka prokurör. Karistusaja alguseks luges kohus tunamullu 18. detsembri, kui politsei noormehe kinni pidas. Tsiviilhagid jättis maakohus läbi vaatamata, sest neid on võimalik vaagida tsiviilkohtupidamise korras.

Nii Korolev kui ka tema kaitsja viisid süüasja Tallinna ringkonnakohtusse, kus leidsid, et mõrvasüü tulnuks ümber kvalifitseerida tapmiseks ning sellega seoses tulnuks vähendada Korolevile määratud 11-aastast vangistust. Ringkonnakohus leidis mai keskel siiski, et maakohtu lahendi muutmiseks puudub alus.

Seejärel esitas Korolevi kaisja kassatsioonkaebuse riigikohtusse, mis aga leidis neljapäeval, et süüasja menetlusse võtmiseks puudub alus. Seega jõustus Korolevile määratud karistus lõplikult.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Vladislav Korolevi selles, et ta mõrvas üleeelmise aasta 18. detsembri õhtul Tallinnas Muhu tänaval asuvas korteris julmal ja piinaval viisil oma tuttava, 1988. aastal sündinud noormehe.

Eeluurimisel kogutud andmetel puhkes noormeestel alkoholi tarvitamise käigus tüli ja Korolev ründas kannatanut noaga, tekitades kümneid haavu, millesse kannatanu sündmuskohal suri.

Samuti süüdistatakse Korolevi selles, et pärast oma tuttava tapmist ründas ta koridoris noaga ka naaberkorteris elavat 27-aastast meest, tekitades talle pindmise haava.

Politsei pidas Vladislavi sündmuskohal kinni ja kaks päeva hiljem võttis kohus ta vahi alla.

Vladislav oli varem kriminaalkorras karistamata.