Esmalt meenub mulle üks lugu mehest, keda liikluspolitsei oli kinni pidanud sel põhjusel, et ta sõitis aeglaselt. Arvatud, et mees on alkoholijoobes. Tegelikult on asi selline, et kõik autojuhid ei armasta kimada. Mõni sõidab aeglaselt.

Marek Strandbergi arvamus ja kiri politseile paneb küll muigama, sest mees peaks ikka natukene elu tundma ja teadma, et kuidas patustajad toimida armastavad.

Mitmed autojuhid kes sõidavad alkoholijoobes, kasutavad sõitmiseks vähesõidetavaid ehk kõrvalteid, sest nad on veendunud et sellistes kohtades politseipatrull väljas pole.

Nüüd selgus siis tõsiasi, et ka vähesõidetavaid teelõike patrullitakse liikluspolitseide poolt. See tähendab omakorda seda, et roolijoodikud ei saa loota enam ka kõrvalteedel sõitmise "turvalisuse" peale. Kui ikka liikluspolitsei kõrvalteel patrullimas on, pole enam vindisena turvaline sõita midagi.

Antud teema lõpetuseks üks lõbus seik kunagisest sovhoosi-kolhoosi ajast.

Nimelt oli tol ajal majandi masinatel peal kohalik raadio ning selle kaudu peeti sidet majandi territooriumil. Raadio kaudu hoiatati kolleege ka liikluspolitsei ehk tollase miilitsa eest.

Ühel korral olid miilitsad kuulnud pealt kui üks autojuht oli raadio teel teatanud, et "poisid hoidke end - mustad pilved on teeristis". Tollane miilits oli paroolina "mustad pilved". Miilits oli sealt kohe ära sõitnud, sest hoiatus oli antud avalikult kõigile raadio teel edasi. Miilitsa tööpäev lõppes sel korral antud teelõigul.