Ta lausus, et mitmete riikide keemiarelvaeksperdid on süüdistanud hiljutises 1300 inimelu nõudnud keemiarünnakus Süüria pealinna Damaskuse lähistel Süüria valitsusvägesid.

Paeti sõnul pole põhjust nendes hinnangutes kahelda. Ta viitas ka ÜRO ja Araabia Liiga eriesindaja Lakhdar Brahimi hinnangule, kelle sõnul kasutati Damaskuse lähedal eelmisel nädalal keemiarelva.

"Keemiarelva kasutamine on erakorraline ükskõik millises konfliktis," ütles Paet. Rahvusvaheline kogukond peab tema sõnul selles küsimuses väga selge seisukoha võtma. 2,5 aastat on Süüria kodusõda kestnud ja lõppu ei paista, kuigi ainuvõimalik lahendus sõja lõpuks saab olla poliitiline.

"Väline sekkumine on viimane võimalus, aga nagu näha, siis diplomaatilised katsed sõda lõpetada pole kuhugi viinud. Keemiarelva kasutamisele tuleb reageerida, et vältida selle kasutamist tulevikus," lisas Paet.

Kui USA oma liitlastega otsustab Süüriat rünnata, siis peaksid kõik sammud olema sellised, mis välistavad keemiarelva uuesti kasutamist. Paeti sõnul pole juttu kusagil otsesest sissetungist, vaid pigem võimalikust konkreetsete sihtmärkide ründamisest, mis ei lisa tsiviilohvreid.

Eesti rolliks on seni olnud Süüria kodusõja tõttu põgenema pidanud inimeste aitamine ja Paeti sõnul pole näha, et Eesti antud kodusõja osas midagi muud ette võtaks.