Piltlikult öeldes on nii, et Digidoci haldussüsteem, milles puudus leiti, on nagu aed maja ümber ning digiallkiri on nagu turvalukk maja välisuksel. Toomas Lepp teeb aga järelduse, et aed on maha lõhutud ja majas seinas haigutab suur auk. See ei ole nii. Turvaaugu tõttu võis pahatahtlikul inimesel olla võimalus võõrasse arvutisse faile lisada, kuid mitte keegi ei saa ilma ID-kaardi ja selle PIN-koodideta teise inimese eest digiallkirjastada ühtegi dokumenti ega ka muuta ühtegi digiallkirjastatud dokumenti. Seega kordan veel – digiallkiri on turvaline olnud selle asutamisest alates ning ajaga kaasas käies muudetakse seda järjest turvalisemaks.

Riigi jaoks on ID-kaardi turvalisuse küsimus kahtlemata prioriteet ning seda toetavat süsteemi testitakse ja parendatakse oma ala parimate spetsialistide poolt pidevalt. Ka mainitud viga leiti seda süsteemi arendavate tippspetsialistide enda poolt ning koheselt asuti ka viga likvideerima. Ükski IT-lahendus ei ole kunagi lõplikult valmis, vaid neid arendatakse seni, kuni nad on kasutusel.

IT-valdkonna eest vastutava asekantslerina võin kõigile kinnitada, et digiallkirja kasutamine on turvaline ja kui kunagi peakski mingil põhjusel tekkima selles kahtlus, siis inimesi teavitatakse sellest ametlikult, mitte kellegi arvamusloo läbi.