„Tunnustan Alar Kolki silmapaistvate tulemuste ja panuse eest TTÜ rahvusvahelistumise ja innovatsiooni valdkonna arendamisse. Oleme tõusnud võrdväärseks partneriks paljudele tehnoloogiaülikoolidele maailmas ning mul on heameel jätkata koostööd Alar Kolgiga ka edaspidi,“ kinnitas TTÜ rektor Andres Keevallik.

TTÜ senine innovatsiooni ja rahvusvaheliste suhete prorektor Alar Kolk pühendub edaspidi Euroopa Innovatsiooniakadeemia arendamisele ning TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtlusega seotud Mektory projektide edendamisele.

Alar Kolk ütles Delfile, et peab oma suuremateks saavutusteks nii seda, et ülikoolis sünnib palju innovaatilisi start-up firmasid kui ka seda, et TTÜ teeb koostööd kohalike ning mainekate suurfirmadega (Ericsson, Skype, Mitsubishi, Microsoft, Samsung jt) "Koostöö ettevõtetega moodustab umbes 11 protsenti kogu ülikooli eelarvest," sõnas Kolk.'

Tea Varrak jätkab enda sõnul tööd rahvusvaheliste suhete arendamisel. "TTÜ on tänaseks oma enam kui 100 rahvusvahelise partnerülikooliga üks rahvusvahelisemaid organisatsioone Eestis. Meie ambitsioonid on suurendada teaduspartnerite hulka rahvusvahelistele suurkorporatsioonidega," sõnas Varrak.

TTÜ innovatsiooni ja rahvusvaheliste suhete prorektori ametisse astub alates 1. septembrist Tea Varrak, kes jääb juhtima edasi ka TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskust Mektory.

Tea Varrak on töötanud Rahandusministeeriumi kantslerina (2006−2011). Enne seda oli Tea Varrak Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse esimees (2002−2005). Ta on olnud ka Juura Õigusteabe ASi nõukogu esimees, ASi Audentes asutaja, juhatuse esimees ja nõukogu esimees, samuti Fontese Koolituse ASi juhatuse esimees, asutaja ja tegevjuht ning Mainori Majanduskooli asutaja ja direktor.

Alates septembrist 2011 töötas Alar Kolk TTÜ innovatsiooni ja rahvusvaheliste suhete prorektorina. Enne seda oli ta TTÜ rahvusvaheliste suhete osakonna juhataja. Ta on töötanud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatuse esimehena ning EASi juhatuse liikmena. Ta on olnud ka Eesti Tehnoloogiaagentuuri peadirektor, Eesti Innovatsioonifondi juhataja.