"Eriolukorra seadusega andis sõjaväelise juhi asetäitja korralduse panna [85-aastane] Hosni Mubarak koduaresti," edastas valitsuskabinet.

Mubaraki advokaadi Fareed El-Deeb sõnul ei ole enam seaduslikku alust ekspresidendi kinnihoidmiseks ja tuleb viivitamatult vabastada.

Eile otsustas kohus ekspresidendi, kes 2011. aastal revolutsiooniga võimult kukutati, korruptsioonisüüdistusest vabastada ja kuni järgmise kohtuprotsessini tingimisi vabastada.

Mubaraki vabastamine on niigi kriisis riigi jaoks veel üks ebakindel tegur, ajutine president Adly Mansour kuulutas nimelt nädala eest välja eriolukorra ja öise liikumiskeelu, nädalaga on tänavatel hukkunud rohkem kui 900 inimest.

Sel nädalal vahistati sõjaväe poolt ka Moslemivennaskonna juht Mohamed Badie, kohtuprotsessi ootab ka endine president Mohamed Morsi, keda sarnaselt Mubarakiga süüdistatakse meeleavaldajate mõrvamises ja piinamises.

BBC uudistekanali andmetel ei ole siiski kindel, et Mubarak jääbki koduaresti, sest otsust on veel võimalik edasi kaevata.

Kukutatud president mõisteti 2011. aasta revolutsiooni käigus aset leidnud veresauna eest eluks ajaks vangi. Kõrgeim kohus võttis vastu aga Mubaraki apellatsiooni, milles viidati süüdistuse puudulikele asitõenditele.