"Saabusime siia 13. augustil rahvusvahelisele laste ja noorte folkloorifestivalile," rääkis Delfile Tallinna Prantsuse Lütseumi huvijuht ja Leesikate kunstiline juht Kristiina Kapper.

"Eile hommikust on uudistesaadetes räägitud palju saabuvast taifuunist, mistõttu nii meie kui kõigi teiste osalejate tänased ja homsed esinemised tühistati ja peame olema oma ööbimiskohas Yilani ülikooli ühiselamus," kirjeldas Kapper.

Tema sõnul lapsed ühikast välja minna ei või. "Sööklasse, kuhu muidu läksime õue kaudu ümber maja nurga, käime nüüd teisi koridore ja kõrvalväljapääsusid kasutades, et õuesliikumise moment viia miinimumini," selgitas huvijuht reegleid.

Tema sõnul on kohalikest uudistest näha, et need mereäärsed tänavad Taipeis, kus nad alles üleeile ekskursioonil ja jalutamas käisid, on täna vee all.

"Siin kallab kõvasti vihma, aga tuulekiirus on normaalne," informeeris Kapper ilmast.

Kapperi sõnul hoiab rühm meeleolu üleval mängides fuajees pilli, tantsides ja lauldes. Nendega on liitunud ka Kanada poolakate rühm.

Kohalikud on Kapperi sõnul ka pigem rahulikud. "Giidid ütlevad, et siia meieni taifuun oma täies võimsuses jõuda ei tohiks," rahustas Kapper laste Eestis ootavaid lähedasi. "Tagasi peaksime hakkama lendama kohaliku aja järgi 26. augusti varahommikul, loodame, et selleks ajaks on lennuliiklus taastunud."

Kapperi sõnul on grupis 22 liiget, neist neli on saatvad täiskasvanud, ülejäänud tantsijad-lauljad-pillimehed vanuses 9-19 aastat.

Taiwani räsis kolmapäeval troopiline torm Trami, mis tõi kaasa tohutu raju, sundis sulgema kauplusi ja ametiasutusi ja tühistama mitusada rahvusvahelist lendu, edastas telekanali BBC.