"Olime telemaja trepil, umbes 20 inimest, seisime ja kuulasime, kas tankimürin läheneb. Erilisi sidevahendeid tol ajal polnud, info liikus üksikuid raadiosaatjaid omavate meeste kaudu. Ühel hetkel tuli keegi jooksuga raadiomaja poolt ja hüüdis: "Tulevad!"

Seda vaikust, mis siis trepil tekkis, ei unusta vast keegi. Varem heideti nalja ja räägiti niisama. Oligi kuulda tankiroomikute lõginat, aga nad sõitsid mööda Narva maanteed teletorni poole. See ehmatuse hetk jäi igaveseks meelde," tunnistab üks lugeja

"Olin koos naisega raadiomaja juures. Kuulasime põnevusega raadiost uudiseid Moskvas toimuvatest sündmustest. Üldine oli pettumus Eesti Ülemnõukogu venitamise pärast nii olulise otsuse tegemisel. Soomusmasinate ilmudes sai võetud ahelikku, tugevalt käevangus. Rahvast oli nii palju, et sõjavägi loobus ründamisest - ohvreid oleks väga palju olnud, nagu hiljem kuulda oli.

Lahkusime hommikul. Rõõm oli mitmekordne: et vabariik välja kuulutati, et Moskvas putš läbi kukkus ja et ise terveks jäime. Teletorni juures toimunud tõsisemast kokkupõrkest saime pärast teada," meenutab teine.

"Olin noor intensiivravi õde ja kuulasin koos haigetega terve öö raadiot. Ka meil oli päris pingeline öö, tegemist oli siis infarktihaigetega," seletab kolmas.

"Seisime ESCO kaubalaevaga Alexandrias, meeskonnas kolm või neli eestlast ja jälgisime uudiseid, nii palju kui neid kusagilt näha oli. Helistamine käis ju tollal laevaraadio kaudu. Suht teadmatuses, mis suunas tegevus toimub ja mis suunas laev üldse seepeale edasi liigub. Laevas polnud ju Eesti trikoloorigi. See konkreetne kapten, eestivenelane, oli suht mõistlik ja mäletamist mööda eestimeelne ning tüli ei põhjustanud," räägib neljas.

"Soomes, mõõtsin metsas puid ja põõsaid Helsingi Ülikooli hüvanguks. Esmaspäeva hommikul kuulsin autoraadiost, et Gorbatsov on sairastunut. Esimesel päeval ei saanud helistada, aga siis juba sai. Kõik olid huvitatud Eesti uudistest, meil oli ka üks jaapanlane seal, kes tegi metsanduse praktikat ja rääkis soome keelt. Ta oli veel kõige suurem huviline," mäletab viies.