Kõikidest üleskutsele vastanud lugejatest olid vaid paar-kolm kasutanud võimalust suurendada pensionikogumise sissemakseid. Paljud inimesed sooviksid loobuda ka kohustuslikest maksetest ning väga palju on rahvast, kes ei loodagi mingit pensionit saada.

"Ega ma päris loll veel ei ole," kõlab kõige populaarsem kommentaar eelmainitud küsimuse all.

"Ei, selleks ajaks kui mina pensile saan, on inflatsioon viimasegi penni ära söönud. Ja arvata võib, et suurem osa inimesi ei jõuagi oma pensionit ära oodata, sest nad surevad lihtsalt enne ära!" on populaarsuselt teine.

"Mina kasutan oma raha ise - milleks seda varastele jagada!?" küsib kolmas rahva lemmik.

"Olen teist sammast kogunud ligi 10 aastat, tulemus hetkel -2%. Pole paha! Lapsmaaklerid on minu rahast 10 aastaga kaotanud 2%. Kunagi enam ei anna ma ühelegi fondile sentigi," kuulutab üks lugeja.

"Mina ei saa ka loobuda oma koustuslikust II sambast. Jah, 2009 esitasin avalduse, et jätkan kogumist - olin sel ajal kohe lapsehoolduspuhkusele jäämas ja seega ei kaotanud midagi. Nüüd siis suurendasin, aga ega see midagi erilist juurde ei anna. Vaatasin just, et 10 aasta töötamisega on kogunenud n-ö pensionifondi umbes 5000 eurot. Kui ma tahan pensioniieas säilitada 50% oma sissetulekust, siis selles summast jaguks vaevu aastaks ehk 10 aastat tööd = 1 aasta enam-vähem pensionit. Eks tegelikkus on see, et meie pensionit ei näe. Tuleb investeerida ühe maakoha ostmisesse ja siis sinna luua väike talupidamine, et end ära majandaks," arvab teine.

"Väljend "riik paneb omalt poolt juurde" tähendab tegelikult - "riik tõmbab selle su esimesest sambast ja tõstab teise".

Teisest sambast tulenev pensionilisa - see on alamõõduline tasakaalustuse katse esimese samba sellele pensionivähendusele, mis on põhjustatud riigipoolsest rahakantimisest sinu esimese samba arvelt teise samba arvele.

Pankade arvates vastutustundlik - tunned vastutust panga ees. Nii et selle raha, millest muidu praegustele pensionäridele pensioni makstaks ja mille arvel sa endale pensionieaks parema koefitsiendi koguks, annad hoopis pankadele pööritamiseks ja pangatöötajatele kobedate haldustasude maksmiseks," seletab kolmas.