Siinsed reisikorraldajad plaanivad alustada Egiptuse reisidega sügisel ning hetkel ollakse müügi osas optimistlikult meelestatud ning üsna veendunud, et reisid kodusõja poole triivivasse riiki ka teoks tehakse.

„Ei saa öelda, et tänase seisuga antud olukord , mis valitseb Põhja-Egiptuses, oleks oluliselt meid mõjutanud. Meie esimene reis Egiptuse Hurghadasse , mis asub Kairost 500 km, toimub
24. septembril,“ ütles reisifirma Goadventure tegevjuht Marina Moks Delfile.

„Klientidel on jätkuv huvi Egiptuse vastu, see kes on juba korra seda kaunist riiki külastanud , soovib sinna tagasi,“ lisas ta.

„Egiptuses oli pingeline olukord ka eelmine aasta, kuid ühtegi reisi ära ei jäänud. Põhjuseks on see, et taolised rahutused ei ulatu kuurortpiirkondadesse, seal oli ja endiselt on rahulik ja turvaline,“ meenutas Moks.

Goadventure'i kodulehel võib siiski Egiptuse reiside hindade taga näha suuri allahindlusprotsente. Milles asi? Kas inimesed ei taha Egiptusesse enam reisida?

„Soodustus kuni 50 protsenti on varajase tellija esimese etapi soodustuse raames. (Üldisest - toim) hinnalangusest antud hetkel rääkida veel ei saa, kuna seda ei ole,“ selgitas Moks.

Ka teised suuremad reisifirmad nagu näiteks Tez Tour ja Novatours pakuvad  Egiptuse reisidele praegu suuri soodustusi.

Teadaolevalt ei ole hetkel Egiptuses ühtegi suuremat turismigruppi Eestist.

Soome ajakirjanduse teatel on põhjanaabrite reisifirmad kiiremas korras Egiptuses viibivaid kliente kodumaale tagasi toimetamas. Siiski pole Soome välisministeeriumi hinnangul kuurortites põhjust paanikaks.

Rootsi reisifirmad on peatanud Egiptuse reisid kuni oktoobrini.