Delfi fotograaf käis täna õhtupoolikul alust uurimas ja pildistamas ning videost ja piltidest on näha, et alus kõigub tugevalt tuule ja lainete käes. Fotoreporteriga kaasas olnud meremehed olid aga arvanud, et laev kõigub varasemaga võrreldes oluliselt rohkem ja sellise ilmaga kaua seal ei püsi.

Nimelt olevat laev seal tänu spetsiifilisele asukohale niigi kaua püsinud, kuna eemalolevad kivid on lainet murdnud ja pehmemaks teinud.

Aegna Blogi kirjutas täna samuti, et purjelaev on madalikul ühele küljele kaldus ja tänased vaatlused annavad aimu, et purjelaev ei püsi seal sugugi kindlalt.

"Torm kõigutab purjelaeva nähtavalt ning tugevamate lainetega liigub ka laeva vööriosa," ütles Aegna saarel elav Hugo Udusaar.

Udusaare hinnangul võivad purjelaevale eriti saatuslikuks saada edasised kümme tundi, kuna siis on ka lisaks tugevale tuulele oodata pea pool meetrit meretaseme tõusu üle nulltaseme, mis võib lähitundide jooksul koos tugeva tuulega jõudu koguvate lainetega niigi räsitud Blue Siriust veelgi enam ohustada.

Eesti vanima purjelaeva Blue Siriuse madalikule sattumisest Aegna lähistel teatati politseisse reede hilisõhtul kella 23 paiku.

Piirivalvekaater jõudis sündmuskohale kiirelt ning enne keskööd oli purjelaevalt päästetud 11 inimest, kes toimetati Rohuneeme sadamasse. Keegi laevaõnnetuses vigastada ei saanud.

Blue Siriust peetakse üheks Eesti tuntumaks purjelaevaks ning teiste hulgas on vana laev külastanud Läti, Rootsi ja Soome sadamalinnu.

Laevafirma esindaja ütles täna Delfile, et lähipäevil jätkatakse mõõtmiste ja kaardistamisega ja päästeoperatsioon võtab oluliselt kauem aega.

"Enim takistab ikkagi ilm: tuul on tugev ja lained on kõrged," ütles Kruusvall Delfile.