Õhtuti on linna avalikud pargid täis karjuvaid ja laaberdavaid joodikuid, kes seltskondade viisi tarbivad seal ohtralt alkoholi ning rikuvad avalikku korda. Näiteks hiljuti kella üheksa paiku prügi välja viies oli Kopli pargist kosta selliseid kriiskavaid joodikukarjeid, et jäi mulje nagu aetaks seal kedagi elusalt vardasse.

Tänaval liikuvad kodanikud ei pööranud sellele erilist tähelepanu ning ka lähedal elavatele inimestele näis see olevat kui igaõhtune suvine argitegevus, kus teatud rühm inimesi naudib kvaliteetaega. Pargis oli näha mitut seltskonda, kes tarbisid seal avalikult alkoholi.

Kuna Eestis ei lubata avalikus kohas alkoholi tarbida, koondutakse parkidesse. Õhtuti enam pargis inimesi eriti ei käi ning kombluspolitsei ei näi õhtuseid reide tegevat. Samas on aga selline avalik joomine jube ning seda soosivad ka soojad suvetemperatuurid, kus üha rohkem joodikuid veab oma kangema käraka pargipinkidele, et seda siis koos oma semudega juua.

Oma pahameelt selle üle on väljendanud ka Tallinna korrakaitsekomisjoni liige Toomas Viks, kelle sõnul on Tallinna kesklinna parkidest saanud kärakavendade ja eluheidikute pesitsuspaigad.

Tallinna kesklinnas on ligi pool kogu Tallinna parkidest, kuid kesklinn on just see koht, kus käib ka kõige rohkem turiste. Mis mulje neile siis Tallinna kesklinnast niimoodi peaks jääma? Suured joomingud ka reostavad parki, kuna hommikuti on pargid täis plastik- ja klaastaarat ning suitsukonisid.

Mõni asutus võiks midagi ette võtta, et piirata sellist vaba alkoholi joomist. Kord tuleb majja saada, kuna pargid ei ole joomiskohad ning pargipingid kohe kindlasti mitte baariletid.