Kolmapäevases vägivallapuhangus hukkus tervishoiuministeeriumi andmetel üle kogu riigi vähemalt 278 inimest, nende seas 43 politseinikku, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Julgeolekujõud ründasid pealinnas Kairos asunud protestilaagreid soomukite ja buldooserite toel ning lasid käiku pisargaasi. Protestijate sõnul kasutati nende vastu lahingmoona.

Beblawi sõnul oli jõukasutus õigustatud, sest Morsi poolehoidjad oli külvanud riigis kaost, "terroriseerinud kodanikke, rünnanud avalikku ja eraisikute vara".

"Riik pidi sekkuma, et taastada egiptlaste heaks turvalisus ja rahu," lisas sõjaväe heakskiidul ametisse astunud valitsuse juht.

Võimud kehtestasid alates kolmapäevast kogu riigis kuuks ajaks eriolukorra ja öise liikumiskeelu Kairos ja kümnes provintsis.

Islamistist Morsi poolehoidjad tulid tänavaile pärast 3. juulit, kui sõjavägi riigi esimese demokraatlikult valitud presidendi võimult kukutas.

Peaminister Beblawi kinnitas, et Egiptuse võimud ei loobu relvajõudude koostatud üleminekuplaanist, mis näeb ette valimiste korraldamist 2014. aastal.