Sellest, et Harju ja Kullasepa tänavad remonti lähevad, teavitati Kalbina sõnul kesklinna elanikke ja ettevõtjaid juba märtsikuus. Esimene teade tänava rekonstrueerimistööde kohta avaldati Kesklinna Sõnumites 28.03.2013.

Kõiki nelja antud piirkonnas tegutsevat toitlustusettevõtet, kellel on Tallinna kesklinna valitsusega sõlmitud hooajaline väliterrassi leping, teavitati juba käesoleva aasta kevadel tänavaehitustööde kavast Harju ja Kullasepa tänavatel, teatas Kalbina Delfile.

Aprillikuus linnaosavalitsuse ja kohvikupidajate vahel terrasside hooajaliseks paigaldamiseks sõlmitud lepingutesse kirjutati sisse punkt, et tööde algusest Harju tänaval teavitatakse kohvikupidajaid 24 tundi ette, peale mida on nad kohustatud terrassid tänavalt eemaldama. Sellekohane nõue täpsustati kõikidele kohvikupidajatele ka suusõnaliselt üle.

Lisaks saadeti Tallinna kesklinna valitsuse poolt neile hiljem ka vastava meeldetuletusega e-mail. Terasside eemaldamise vajadusest teavitati kohvikupidajaid mitte lepingus kokku lepitud ööpäev vaid nädal aega enne tööde algust.

Teateid tööde teostamise kohta on vahepealsel perioodil mitmel korral korratud nii uudisteportaalide kui ka televisiooni vahendusel. Sellest, et Harju tänav suletakse osaliselt ka jalakäijatele, teavitati linnlasi vähemalt nädal enne vastavate tööde algust ja seda samuti massmeedia kaudu.

Väide, et Harju tänav on täielikult suletud ja jalakäijatele läbipääsmatu ei vasta tõele. Kõikidesse restoranidesse on endiselt tagatud juurdepääs ning inimesed saavad söögikohtadesse pääseda mööda Harju tänavat Raekoja platsi poolt tulles.

Samuti on objektisildil olemas ka kogu tööde teostamist puudutav informatsioon ja kontaktid, sealhulgas tööde teostamise aeg. Tööd objektil lõpetatakse 30.09.2013.

Artiklis on muuhulgas toodud Harju tänaval asuva Fish & Wine restorani müügi- ja turundusjuhi Gloria Viira väide, et justkui ei osutunud võimalikuks saada kätte järelevale osakonna juhatajat Reio Vesiallikut. Osakonna juhataja sõnul helistas talle proua Viira kohe peale 8 .augustil Tallinna transpordiameti poolt avaldatud Harju tänava jalakäijatele sulgemisest teavitava pressiteade ilmumist.

Isikliku vestluse käigus selgitas Reio Vesiallik Fish&Wine esindajale, et suletakse kommunikatsioonide paigaldamiseks ja teekatte taastamiseks ainult Müürivahe ja Harju tänava ristmik. Kohvikutele ja kauplustele jääb ligipääs alles mööda Harju tänavat Raekoja platsi poolt tulles. Võimalusel tagatakse inimestele läbipääs ka nimetatud ristmikult. Samuti on konkreetsele kohvikule nii igapäevaseks äritegevuseks vajaliku varustuse toomiseks kui ka külastajatele ligipääs Vana-Posti tänava kaudu, mida tema pöördujale veelkord selgitas.

Mure oli restorani esindajal selles, et kliendid kes ostavad kastidega veini soovivad sõita autoga võimalikult restorani lähedale. Vana-Posti tänava kaudu on võimalik sõita restoranile peaaegu ukse ette. Paar meetrit tuleb jala käia.

Täiendavalt suhtles Reio Vesiallik sama restorani esindajaga, kes artiklis väidab, et pole järelevale osakonna juhatajaga ühendust saanud, viimati käesoleva nädala esmaspäeval. Jällegi oli teemaks restoranile ligipääs Vana-Posti tänavalt. Vestluse käigus selgitas Vesiallik kui kaugele laieneb töömaa Vana-Posti tänaval. Harju tänava tõstetud parkettkivide ja Vana-Posti parkettkivide kokkuviimiseks võetakse Vana-Posti tänava sillutis lahti ja taastatakse ainult 5 meetri pikkusel lõigul. Restoranile säilib ligipääs ka nende tööde ajal.

Tallinna linnavalitsuse erinevad üksused on teinud kõik endast oleneva, et töömaaga piirnevate kinnistute omanikke ja rentnikke aegsasti teavitada. Nii Tallinna kommunaalameti kui ka kesklinna valitsuse seisukohalt kõik ehituspiirkonnas tegutsevad ettevõtjad olid teostatavatest remonditöödest teavitatud aegsasti ning Harju tänava rekonstrueerimise plaanidest teadsid ettevõtted juba kevadel, enne väliterrassi lepingute sõlmimist. Seega ülaltoodut kokku võttes puudub igasugune alus lugeda Harju tänava ehitustööde piirkonda jäävaid kohvikupidajaid linna poolt informeerimata jäetuks.