Parteide otsust võtta raha poliitilistel eesmärkidel kasutamiseks põrgulikuks kelmuseks, sest Edwards tahtis tõenäoliselt, et raha läheks riigile, vahendab The Guardian.

Parteid väidavad, et Edwardsi testamendi täitjad ütlesid neile, et naine soovis, et tema raha läheks ükskõik kellele, kes tema surma hetkel riiki valitseb. Nad jagasid raha omavahel vastavalt esindatusele parlamendis, mille tulemusena said konservatiivid umbes 420 000 naela ja liberaaldemokraadid umbes 100 000.

Edwardsi testamendi koopia sai aga oma valdusse ajaleht Daily Mail, mis avastas, et raha oleks pidanud minema „ükskõik millisele valitsusele, mis on võimul minu surma kuupäeval, et valitsus kasutaks seda absoluutses diskreetsuses, nagu õigeks peab“.

Joan Lilian Edwards sündis 1921. aastal Bristolis, ei olnud kunagi abielus ning elas seal kogu oma elu, töötades haiglaõe ja ämmaemandana. Ta elas Bristolis kolme magamistoaga linnale kuuluvas majas alates 1931. aastast kuni surmani.

Edwardsi sõbrad rääkisid Daily Mailile, et naine ei paistnud kunagi poliitika vastu huvi tundvat ning oleks soovinud, et valitsus oleks tema raha eest midagi head teinud.

Üks testamendi täitjatest Peter Wood, kelle kohta väidetakse, et ta oli üks nendest, kelle tõlgenduse järgi parteid raha endale võtsid, ütles teisipäeval: „Ma tahaksin olla abivalmim, kuid pean ütlema, et ei kommenteeri seda praegu. Ma ei saa tõesti sellest rohkem rääkida.“

Mitmed leiboristlikud poliitikud kutsusid kolmapäeval võimuerakondi üles raha tagastama.