Värskeim vahejuhtum leidis aset juuli viimasel päeval, kui kaks noort naist läksid reisilaevaga Silja Europa ööbimist sisaldavale kruuisile Helsingist Tallinna, vahendab Iltalehti.

Naised olid just oma asjad kajutisse toonud ja hakkasid õhtuks ettevalmistusi tegema. Üks neist lamas aluspesus voodil ja teine istus tualetipotil.

Äkki astus oma kaarti kasutades kajutisse võõras mees.

„Kuulsin, kuidas keegi tuli kajutisse ja tõmbasin ukse kohe kinni,“ rääkis tualetis olnud naine. Ta kuulis ukse taga toimunud vestlust.

„Mees väitis, et tegemist on tema kajutiga. Sõbranna ütles, et see on meie oma. Mees jäi sinna passima ega nõustunud lahkuma. Lõpuks käskis mu sõbranna tal üsna karmilt välja minna.“

Naised panid ennast riidesse ja läksid asja selgitama laeva infoletti.

„Sama mees oli leti juures asju ajamas. Jäime ootama, kuni ta lahkus.“

Naise sõnul saadi infoletis kohe aru, milles probleem. Vabandati ja naistele anti uus kajut.

„Hiljem esitasin kirjaliku kaebuse ja sain piletid teisele, paremale kruiisile,“ rääkis soomlanna.

Juulis toimus veel kaks sarnast vahejuhtumit.

Ühel juhul leidsid kaks Silja Europaga kruiisil olnud naist oma kajutist tugevas joobes olnud mehe. Selgus, et turvamees oli mehe kajutisse lasknud, kui see kajuti numbri ütles.

Teine juhtum leidis aset Baltic Princessil, kui pulma-aastapäeva tähistanud paarikese intiimse hetke katkestas oma kaardiga kajutisse astunud võõras mees. Põhjuseks oli tehniline viga broneerimissüsteemis. Laevafirma teatel ei ole süsteemis siiski mingit põhimõttelist probleemi.

„Teisi selliseid juhtumeid ei ole teada ja ka nende põhjused on erinevad,“ ütles Tallink Silja kommunikatsioonijuht Marika Nöjd.