Kaks itaallast jäid laviini alla Mont Blanc'i ahelikus Face du Taculil. Nad olid alustanud teekonda tippu Cosmiques'ist 3600 meetri kõrgusel kell 2 öösel, vahendab The Local.

Kohaliku ajalehe Le Dauphiné Libéré teatel alustas päästemeeskond jalgsi Chamonix'st teekonda kadunud mägironijate otsimiseks kell 4. Kella 8 ajal saadeti otsingutele appi helikopter teise päästemeeskonnaga. Kokku osalesid otsingutel 20 sandarmi, viis tuletõrjujat ja viis alpipäästjat.

Dauphiné Libéré teatel varitses päästjaid uute laviinide oht, mis tähendas, et päästeoperatsioon oli piiratud – korraga sai töötada vaid üks inimene.

Hiljem hommikul teatas Prantsuse sandarmeeria, et kaks mägironijat, kes mõlemad olid Itaalia kodanikud, leiti liustikulõhesse mattununa surnuna.

Nende teejuht oli aga kuidagi ellu jäänud ja viidi kopteriga Chamonix'sse haiglasse. Tema seisund arvatakse olevat eluohtlik.

Veel teatati, et kaks Prantsuse päritolu alpinisti leiti surnuna liustikulõhest 3465 meetri kõrgusel Ecrins'i ahelikus Roche de la Muzelle'is.