Piirivalvekaater startis Piritalt mõne minutiga, juhtunust teavitati Viimsi vabatahtlikke, piirivalvelaeva ja -kopterit ning läheduses viibivat Tallinki liinilaeva, vahendab ERR uudised "Aktuaalset kaamerat".

Mere- ja lennupääste koordinatsioonikeskuse peakoordinaatori Ivar Treffneri sõnul olid abistajad kohal 20 minutit pärast väljasõitu.

"Laev oli tugevalt kreenis, parem parras on vee all ja inimesed tuli kohe maha võtta. Kolme minuti pärast jõudsid sinna ka Viimsi vabatahtlikud, kes olid meile väga suureks abiks kogu operatsiooni ajal."

Eesti vanim purjelaev Blue Sirius jäi eile õhtul Aegna lähedal madalikule ja laevalt tuli ära päästa 11 inimest, kes viidi Rohuneeme sadamasse. Hetkel on laev madalikul ja uuritakse vigastusi.

Eile hilisõhtul kell 23.13 teatati politseile, et Soome lahel vajab purjelaev abi kuna on sattunud Aegna saarest loodes madalikule, lekib ning on uppumisohus. Anti teada, et pardal on 11 inimest.

Kell 23.17 väljus Pirita jahisadamast piirivalvekaater ning juhtunust teavitati Viimsi vabatahtlikke, piirivalvelaeva ja -kopterit ning läheduses viibivat Tallinki liinilaeva.

Delfi fotoreporteri sõnul oli laev täna keskpäevaks triivinud 100-150 meetrit kaldaga paralleelselt veidi kalda suunas.

Piirivalvekaater jõudis sündmuskohale kell 23.40, mõned minutid hiljem ka Viimsi vabatahtlikud. Selleks ajaks oli madalikul oleva purjelaeva parem parras vee all. Kell 23.55 olid inimesed purjelaevalt päästetud, evakueeriti 11 inimest, neist neli lapsed, ning toimetati Rohuneeme sadamasse, kus kiirabi vaatas nad üle. Kellelgi kaebusi ega vigastusi ei olnud.

22 meetri pikkune Eesti lipu all sõitev purjelaev, mis oli olnud teel Tallinnast Viinistusse, jäeti maha, sest lekke tõttu oli ta osaliselt täitunud veega, tugevas kreenis ning pukseerimine ei tulnud kõne alla. Õnnetus juhtus täielikus pimeduses, tuulekiirus oli 13 m/s ning laine kõrgus kuni 2 meetrit.