„Röövimisoperatsioon toimus kell 3 ja selle sihtmärk oli buss, kus oli mitmeid Turkish Airlinesi töötajaid, kes sõitsid lennuväljalt hotelli,“ ütles Charbel AFP ja Hürriyet Daily Newsi vahendusel. „Relvastatud mehed röövisid bussist kaks reisijat, piloodi ja teise piloodi.“

Liibanoni allikate teatel osales röövimises neli relvastatud meest ning bussi ülejäänud seitset reisijat ei puudutatud.

Charbel teatas, et on rääkinud Türgi suursaadikuga Liibanonis ning asja uurimine käib.

Röövimine arvatakse olevat seotud üheksa Liibanoni šiiidi röövimisega 2012. aasta mais Süürias. Nad olid osa šiiidi palverändurite grupist ja kadusid Põhja-Süüria Aleppo provintsis Iraanist palverännakult naastes. Üheksa meest on endiselt kadunud.

Röövi eest võttis vastutuse mees, kes nimetas ennast Abu Ibrahimiks ja ütles, et on mässulise Vaba Süüria Armee liige. Vaba Süüria Armee eitab aga igasugust osalemist palverändurite röövimises.

Röövitute perekonnad on korraldanud meeleavaldusi Turkish Airlinesi esinduse ees Beirutis, nõudes, et Ankara – Süüria mässuliste suur toetaja – kasutaks oma mõjuvõimu nende omaste vabastamiseks.

Palverändurite vabastamiseks on toimunud mitmeid ebaõnnestunud läbirääkimistevoore.

Röövijad pole esitanud mingeid nõudmisi, kuigi nad on väitnud, et pantvangid on Liibanoni šiiitide liikumise Hizbollah liikmed. Hizbollah võitleb koos Süüria presidendi Bashar al-Assadi vägedega mässuliste vastu.

Röövitud liibanonlaste perekondade esindaja eitas oma avalduses igasugust osalust Türgi pilootide röövimises.