Ministeeriumi pressiesindaja kinnitas Delfile, et reisihoiatus on paigas juba mõnda aega (täna seda uuendati), sest viimase kümne aasta jooksul on Jeemenis toime pandud mitmeid terroriakte. Rünnatud on nii Suurbritannia, USA kui ka Itaalia saatkondi. Rünnakute alla on sattunud ka turistid ning riigis on kõrge oht sattuda inimröövi ohvriks, seisis välisministeeriumi kodulehel avaldatud reisihoiatuses.

Viimasel ajal on eskaleerunud rahva rahulolematus presidendiga mis on põhjustanud massiväljaastumisi üle riigi. Valitsus on meeleavaldusi vägivaldselt alla surunud.

USA käskis teisipäeval samuti oma kodanikel terrorirünnakute ohu tõttu viivitamatult Jeemenist lahkuda. Riigidepartemang teatas, et andis vähem tähtsatele riigiametnikele korralduse Jeemenist lahkuda.

Eesti konsulaati ega saatkonda Jeemenis ei ole, konsulaarabi saamiseks palub välisministeerium pöörduda lähimasse Euroopa Liidu liikmesriigi esindusse, sellegipoolest peaks teadvustama, et mõni riik on saatkondades konsulaarteenuste osutamise peatanud või saatkonna täielikult sulgenud.

Hädaolukorras on võimalik ööpäevaringselt konsulteerida välisministeeriumi valveametnikuga telefonil +372 53 01 9999 või +372 6377 000!