Luurevõistlusel osalevad neljaliikmelised võistkonnad, kes peavad trassil lahendama erinevaid sõdurioskusi sisaldavaid ülesandeid, hankima teavet tingliku vastase kohta, seejuures liikuma märkamatult, et mitte sattuda vastutegevuse küüsi.

Uuel luurevõistlusel osaleb kolme võistkonnaga Kaitseliidu Pärnumaa malev, kaks võistkonda on välja pannud Kaitseliidu Järva ja Tallinna malev. Lisaks osalevad Kaitseliidu Põlva, Valgamaa ja Tartu malevad, Politsei-ja Piirivalveamet, KVÜÕA Kõrgem Sõjakool ja ainukese naiskonnana
Naiskodukaitse Tallinna ringkonna esindus. Välisvõistlejaist osalevad Soome, Belgia, Poola, Gruusia ja Leedu kaitseväelased. Vaatlejatena osalevad uuel võistlusel Hiina, USA ja Taani relvajõudude esindajad.

Võistlus lõpeb laupäeva hommikupoolikul lõpujooksuga Rummus. Võistlus viiakse läbi Harjumaal Keila, Padise, Saku ja Saue valla territooriumitel.

Kaitseliidu korraldatava militaarvõistluse ülem on Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili, võistluste peakohtunik on Soome reservohvitser Aki Kupiainen. Tagamaks võistluste neutraalset läbiviimist ja hindamist on kohtunikeks Põhjamaade rahuvalvajad. Vastutegevust teeb võistlusel Kaitseliidu kompanii suurune üksus.

Luurevõistlus hakkab igal aastal olema erinevas Eesti piirkonnas, et vähendada Eesti võistkondade koduväljaku eelist. Võistluse peakorraldaja on Kaitseliit, ettevalmistusele ja läbiviimisele on kaasatud nii kaitsevägi, Erna selts, reservohvitseride kogu, laskurliit ja teised organisatsioonid.