Švedov võeti vahi alla Harju maakohtu 6. juuni määrusega ning 28. juunil jättis maakohtu määruse jõusse ka Tallinna ringkonnakohus, eelmisel nädalal jättis Tallinna ringkonnakohus muutmata ka määruse, millega arestiti kuritegelikes ringkondades tuntud Švedovi vara, kirjutab ERR Uudised.

Seoses Pirital tegutsenud lõbumajaga on praeguseks saanud kahtlustuse kupeldamises ja kuritegelikku ühendusse kuulumises lisaks Švedovile tema äripartner, baaride ja massaažisalongi omanik Grigori (58) ja viimase väimees Sergei (31) ning Inna (44), kes kõik viibivad vahi all.

Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talitus pidas suve hakul kinni lõbuäri korraldamises kahtlustatava neliku ning paarkümmend taksojuhti, kes toimetasid lõbumajja kliente ja said selle eest bordellilt raha.

Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juhtivuurija Ardo Ranne sõnul oli taksojuhtidel bordelliga kokkulepe, et nad otsivad bordellile täiendava tasu eest piisavalt maksevõimelisi ning üldjuhul välisriikidest saabunud kliente.

"Kahtlustuse järgi oli tegu pikaajalise, organiseeritud ja tavapärasest enam konspireeritud tegevusega, milles taksojuhid täitsid keskset rolli," märkis Ranne.