"Meenutan, et Venemaa ei katkestanud diplomaatilisi suhteid Gruusiaga. Me oleme valmis need taastama teatud tingimustel, ent need on lihtsad - tuleb tunnistada seda fakti, mis juhtus .... Olen kindel, et tagasipöördumist endise juurde ei ole," ütles ta telekanalile telekanalile Russia Today antud intervjuus Vene-Gruusia konflikti viiendal aastapäeval, vahendab BNS.

Peaministri sõnul möödub kahe riigi suhete "kõige kurvem lehekülg" koos president Mihheil Saakašvili ja mõne tema lähikondlase lahkumisega poliitiliselt areenilt.

Medvedevi hinnangul on Gruusia praeguse juhtkonna positsioon pragmaatilisem. "Meil on selle üle hea meel," ütles ta.

Medvedevi sõnul ei tekkinud tal 2008. aasta augustis Gruusia konflikti osas lahkarvamusi Vladimir Putiniga ja kõik sõjalised otsused langetas ta iseseisvalt.

"Tegelikult ei sel perioodil ega ka hiljem ei olnud midagi, mille suhtes meie seisukohad oleksid lahknenud. Need on vaid kuulujutud," ütles Medvedev telekanalile Russia Today antud intervjuus.

Konflikti ajal presidendiametis olnud valitsusjuht kinnitas telejaamale, et sel teemal olid tema seisukohad tollase peaministri Putini omadega "kahtlemata väga lähedased". "Mis puudutab igasuguseid lahkarvamusi, siis midagi niisugust kindlasti ei olnud, sest olime seda küsimust enne [presidendiametisse] vannutamist palju kordi arutanud," väitis ta.

Oma kokkupuuteid Putiniga tol perioodil kirjeldas ta järgnevalt: "Me vestlesime vahetult enne neid sündmusi telefoni teel, kuna oli toimunud teatud eskaleerumine ... Ma ei rääkinud Vladimir Vladimirovitšiga tol õhtul, ma võtsin ainult vastu raporteid meie sõjaväekomandöridelt. Tegelikult langetasin ma pärast neid raporteid otsuse, mida olen kirjeldanud oma elu kõige raskema otsusena. Me ei kõnelenud [Putiniga] tõenäoliselt sisuliselt kuni selle [8. augusti] päeva lõpuni. Õhtul vestlesime me telefoni teel. Vladimir Vladimirovitš viibis parajasti Hiinas visiidil, et kohtuda oma olümpiamänge külastavate kolleegidega."

2008. aasta augustis puhkenud sõjas Venemaaga kaotas Gruusia de facto nii Abhaasia kui Lõuna-Osseetia, mille iseseisvust lisaks Moskvale tunnistavad vaid üksikud riigid.