"Me hindame kohtumise otstarbekust," ütles Valge Maja kõneisik Jay Carney neljapäeval pressikonverentsil, teatab Interfax BNS-i vahendusel.

Ühendriikide presidendi Barack Obama ja Vene riigipea Vladimir Putini kohtumine peaks praeguste kavade järgi toimuma septembri algul Peterburis G20 riikide tippkohtumise järel.

Carney kinnitas, et hoolimata Snowdeni kaasusest ei kaalu Ühendriigid suhetes Venemaaga taaskäivituse etapist loobumist.

"Neil, kelle arvates ei peaks me Venemaaga koostööd tegema, ei ole minu meelest õigus. Vaevalt hakkab keegi tõsimeeli vastu vaidlema sellele, et see koostöö toob teatud kasu," ütles riigipea pressiesindaja. "On täiesti ilmne, et taaskäivitus USA-Vene suhetes on toonud Ühendriikide rahvuslikule julgeolekule ja Ameerika kodanikele kasu, on viinud koostööni Venemaaga Afganistani-suunalise sõjaväetransiidi osas, Iraani küsimuses, strateegilise ründerelvastuse lepingut puudutavas," toonitas Carney.

"Me ei taha, et Snowdeni teema kujuneks probleemiks meie suhetes Venemaaga," lisas ta.

Snowden lahkus neljapäeval pärast Venemaalt ajutise varjupaiga saamist Šeremetjevo lennujaamast, kus ta oli viibinud üle kuu aja. Ta lekitas ajakirjandusele informatsiooni USA rahvusliku julgeoleku agentuuri(NSA) salajase andmekogumisprogrammi PRISM ja muu luuretegevuse kohta.