"Ma ei ole koletis, ma olen normaalne inimene, mul on lihtsalt seksisõltuvus ja ma ei suuda seda kontrollida," ütles Castro. Ja kuigi mees enda sõnul väga vabandab, väitis ta täna rahulolevalt: "Meie elu oli harmooniline ja seks alati konsensuslik." Tõenäoliselt ütles ta seda lootusega, et tal on endiselt võimalik naistega manipuleerida.

Kuigi orjastaja suutis oma kõnega Michelle Knighti hingepõhjani solvata, tõusis ta siiski ja ütles pisaratega võideldes, mida ta vangistajast tegelikult arvab ja mida läbi pidi elama.

"Ma veetsin üksteist aastat oma elust põrguväravatel, nüüd algab sinu põrgu ja sinu jaoks saab põrgu olema igavik," ütles Knight.

"Ma nutsin igal õhtul, ma olin täiesti üksi ja mõtlesin iga päev, mis saab minust ja teistest tüdrukutest. Päevad ei muutunud lühemaks, päevadest said ööd ja öödest päevad, aastatest sai igavik. Ma mõistsin, et keegi ei hooli minust. Keegi ei peaks midagi sellist kunagi läbi elama, isegi surmavaenlane ei peaks seda kogema."

Naine pöördus vangistaja poole ja ütles, et ei lase ennast enam mõjutada. "Ma elan edasi. Surmanuhtlus oleks sinu jaoks palju kergem. Aga sa ei vääri seda. Sa peaks redutama elu lõpuni vanglas."

Kui dramaatiliste tunnistustega oli lõpetatud, tegi kohtunik teatavaks otsuse: Ariel Castro mõisteti süüdi ja karistuseks määrati ta amnestiaõiguseta eluks ajaks ning veel tuhandeks aastaks vangi, lisaks 100 000 dollarit trahvi.

"Orjastajal ei ole kohta Clevelandis, ei ole kohta Ameerikas, ei ole kohta Maa peal," ütles kohtunik.