"Al-Nusra Rinde ning Iraagi ja Levanti Islamiriigi võitlejad saavutasid kontrolli Aleppo provintsis asuva Tall Areni küla üle ning piiravad naaberküla Tall Hasseli. Nad on pantvangi võtnud ligi 200 külaelanikku," edastas vabaühendus Süüria inimõiguste vaatluskeskus AFP ja BNS-i vahendusel.

Kurdi omakaitseväed Süürias ärgitasid teisipäeval alustama pühasõdalaste vastu relvastatud võitlust. "Kutsume kurdi rahvast relvile. Igaüks, kes on suuteline relva kandma, peaks liituma Kurdi rahva kaitsmise komiteedega (YPG) ja osutama vastupanu relvastatud pühasõdalaste rühmitustele," seisis YPG avalduses.

Süürias Türgi piiri lähedal hukkus teisipäeval oma kodu juures toimunud autopommiplahvatuses juhtiv Süüria kurdi poliitik Isa Huso.

Kurdi ülemnõukogu diplomaatilise komitee liige Huso oli aktiivselt tegev Kurdi demokraatliku liidu (PYD) asutamiskongressi töös. PYD on Süüria peamine kurdide partei, mida peetakse Türgi illegaalse Kurdistani tööpartei (PKK) haruks.

Aastakümneid Damaskuse keskvõimu tegevuse tõttu marginaliseeritud kurdide võitlejad on püüdnud kindlustada, et ei Süüria režiimiväed ega ülestõusnud saavutaks kontrolli kurdidega asustatud alade üle.