Kaks kahtlusalust – United Airlinesi klienditeenindaja Sean Crudup ja tema pruut Raychas Thomas – vahistati, kui Crudup oli minemas Hawaiile suundunud lennukile, teatas San Mateo maakonna ringkonnaprokuratuur CNN-i vahendusel.

Intsident juhtus pärast 6. juuli õnnetust San Francisco rahvusvahelisel lennuväljal. Kaks inimest hukkus, kui Boeing 777 maandumisrajalt välja sõitis ja põlema süttis. Veel üks inimene suri kuus päeva hiljem ning umbes 180 inimest sai vigastada.

Tuhandetele inimestele tekitas ebamugavusi lennuvälja sulgemine õhkutõusmiseks ja maandumiseks õnnetusele järgnenud tundideks.

Mõnedel juhtudel suunati saabuvad lennud ümber teistele lennuväljadele Californias. Reisijate pagas jõudis kohati varem San Franciscosse kui nad ise, mistõttu kogunes lennujaama palju peremeheta pagasit.

Valvekaamera salvestusel on näha Crudupit pagasit varastamas ning pruudile ja veel ühele tundmatule naisele üle andmas, teatas prokuratuur.

Thomas vahetas reisijate kottides olnud väärtuslikud riideesemed Pleasantoni Nordstromi poes rahaks ja sai prokuratuuri teatel umbes 5000 dollarit.

Reisijate vara leiti läbiotsimisel ka Crudupi ja Thomase ühisest kodust, teatasid võimud.

Crudupile ja Thomasele esitati süüdistus ulatuslikus varguses ja sissemurdmises. Maksimaalselt ootab neid nelja aasta ja nelja kuu pikkune vanglakaristus.

United Airlines teatas teisipäeval, et neil kehtib varguste suhtes nulltolerants.

„Me abistame selles uurimises San Francisco politseid,“ teatas lennufirma, „ja see töötaja on teenistusest kõrvaldatud.“