Lammert on üks mitmetest Saksa poliitikutest, keda on viimastel aastatel plagiaadis süüdistatud. Lammerti väitel on erinevalt endisest haridusministrist ja endisest kaitseministrist, kes mõlemad leiti olevat süüdi doktoritöö suure osa kopeerimises ilma selle allikale viitamata, tema väitekiri täielikult tema enda kirjutatud, vahendab The Local.

„Ma kirjutasin oma doktoritöö oma parimate teadmiste ja uskumuste järgi,“ ütles Lammert teisipäeval ajalehele Die Zeit. Ta on enese sõnul oma õpetlaseomadustes veendunud.

Anonüümne blogipidaja, kes tegutseb nime all Robert Schmidt, väidab, et leidis tõendeid plagiaadist Lammerti doktoritöö 42 leheküljel.

„Ta ei ole selgelt lugenud märkimisväärset osa viidatud kirjandusest, mis ilmneb eriti selles, et seal on mitmeid sekundaarsest kirjandusest pärit iseloomulikke vigu,“ öeldakse plagiaadisüüdistustele pühendatud veebilehel.

Lammert omandas filosoofiadoktori kraadi 1975. aastal Põhja-Reini-Vestfaali liidumaal Bochumi ülikoolis. Tema väitekirja teema oli kristilik-demokraatlik liit (CDU) Ruhri piirkonnas. Praegu on Lammert sama erakonna liige.